vrijdag 2 september 2016

DIY ANIMAL LIFESTYLE | Konijnenren


Wat heb ik veel van deze konijnenren genoten! En niet alleen ik natuurlijk, maar vooral ook m'n konijntjes! Snoes was m'n allereerste. (Die grote bruin-witte lieverd). Helaas is zij dik een jaar geleden overleden. Pluisje was m'n tweede, Teddy m'n derde en Django m'n vierde. Inmiddels leeft alleen Django nog. Hij woont momenteel samen met het konijntje van m'n ouders (Fluf) dus gelukkig is hij nu niet alleen:)!

Toen Snoesje net bij ons was komen wonen duurde het niet heel lang totdat wij ontdekten dat Snoes heel graag bewoog. In ieder geval veel meer dan dat ze in haar konijnenhokje kon. Ik nam haar daarom elke dag bij ons mee naar binnen en daar huppelde ze dan nieuwsgierig en actief van hot naar her. Alles was interessant, elk hoekje werd grondig besnuffeld en naderhand werd er heerlijk gerelaxt! Uiteindelijk bracht het plezier dat ze beleefde aan haar vrijheid ons op een geniaal idee! Frank ging een konijnenren voor mijn konijntjes maken! (Inmiddels woonde Pluis toen ook al bij ons). Buiten hadden wij daarvoor genoeg ruimte dus het kon! Mijn man ging aan de slag en het werd een waar konijnenparadijs! Kijk maar met me mee!

Een geschikt plekje zoeken, materialen kopen en starten maar!
 
Balkjes de grond in en ook het gaas een flink stuk de grond in. (Want graven doen konijntjes nu eenmaal heel graag, haha).
 
Ook dwars over nog wat balkjes voor extra stevigheid!
 
En natuurlijk een deurtje d'r in, niet te vergeten! (Op deze foto zitten de nijntjes er al een tijdje in, het gras was binnen no time verdwenen).
 
Na enige tijd waren we genoodzaakt om een extra rennetje erbij te maken omdat de twee dames, Snoes en Pluisje, helaas niet langer samen konden. (De perfecte combi is een (gecastreerd) mannetje met een vrouwtje, niet twee vrouwtjes bij mekaar, kwamen we achter).
 
En toen was het genieten geblazen!
 
Pluisje.
 
Teddy en Snoes.
 
Django en Snoes, haha!
 
En oja, misschien is dit ook nog een leuk idee:). Een naambord knutselen voor je beestje(s)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten