maandag 26 september 2016

DIY HAIR | Een bloemenkrans van heide

 
Helaas is het festivalseizoen alweer voorbij, daarvoor was dit best een tof idee geweest! Een bloemenkrans van heidetakjes maken. Maar misschien ga je binnenkort trouwen en zit je erover te denken om die dag een bloemenkrans te dragen? Die kun je dus eventueel ook heel prima zelf maken! Van bijvoorbeeld heide.

De paars-roze kleur in combinatie met het groen maakt deze krans echt romantisch, vind ik. En dat de bloemetjes inimini zijn nog eens extra. Ik droeg tijdens ons trouwen een (nep)bloem in m'n haar maar had ook best heel graag (of misschien zelfs liever!) zoiets fleurigs in m'n haar willen dragen. Veel tijd hoef je hier in ieder geval niet voor vrij te maken. Binnen no time heb je zo'n sprookjesachtige krans in mekaar geknutseld!

Daarvoor moet je natuurlijk wel eventjes op zoek naar heide. Die vind je op bepaalde plekken in de natuur maar als je zo'n plek niet in de buurt hebt kun je ook altijd nog gewoon wat heideplantjes kopen bij bijvoorbeeld een plaatselijke tuinwinkel!
 
Verder heb je nodig: Een schaar, een snoeischaartje en paars-roze naaigaren.
 
Ga vervolgens op zoek naar mooie takjes heide en knip die bijna onderaan bij het takje af, zodat je naast het groen en bloei ook nog een kaal takje eraan hebt zitten. Ikzelf ging voor redelijk dunne takjes, met niet al te veel bloei maar ook zeker niet met te weinig bloemetjes eraan!
 
Verzamel op die manier een hele hand vol!
 
En pak dan je garen erbij.
 
Leg vervolgens het bovenste gedeelte (groen en bloei) van het ene takje over het onderste gedeelte (kaal takje) van het andere takje.
 
Knoop daar om heen het garen goed strak vast (een paar dubbele knoopjes leggen kan geen kwaad). En knip daarna het overgebleven garen af.
 
Tadaa! Het begin van je bloemenkrans is gemaakt! Van het garen zie je, door de juiste kleur!, eigenlijk helemaal niets terug.
 
Ditzelfde doe je ook met de rest van de takjes! Totdat je krans groot genoeg is.
 
Het enige wat je dan nog moet doen is het laatste gedeelte met het eerste verbinden, en dan is hij echt klaar. Heb je daarna het idee dat de krans op sommige plekjes nog wat lossig zit? Knoop dan ook om die gedeeltes nog wat garen, je zult merken dat de krans dan al snel sterker en steviger wordt.
 

Even showen, haha! 'Ik vind dit toch echt iets voor meisjes hoor... Mag dat ding nu weer af?'
 
Puur natuur! Ik hou ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten