vrijdag 9 december 2016

DIY CHRISTMAS | Kersthangers maken van kerstkaarten

 
Deze zijn ontzettend simpel om te maken. (Daarom misschien ook best nog wel een vermakelijke bezigheid voor kinderen!?) Ik maakte ze van een paar kerstkaartjes die ik nog over had en hing ze in de bonsai boompjes voor ons raam. Maar natuurlijk kun je hiermee ook een grote kerstboom gaan versieren!

Kerstkaarten zijn tegenwoordig echt niet meer duur. En een keuze dat je hebt! Dus kaartjes vinden die bij jouw stijl of die bij jouw kerstboom passen, dat moet vast lukken. Ik knipte simpele rondjes (ballen) van de kaartjes, maar je zou natuurlijk ook kunnen gaan voor een andere vorm. Voor bijvoorbeeld een kerstklokje, een ster of een hartje.
 
Knutsel ingrediënten:
- Kerstkaarten
- Garen
- Schaar
- Lijm
- Malletje (kun je eventueel van een stukje karton maken)
- Pen/potlood
- Perforator
 
 
 
Check, check, check!
 
 
 
 
Met het malletje (ik gebruikte een grote kop) teken je op elke kerstkaart de vorm die jij gekozen hebt. Die je daarna, allemaal afzonderlijk van elkaar, uitknipt.
 
 
Vervolgens plak je elke keer twee vormpjes op mekaar (voor één hanger heb je dus twee kerstkaarten nodig, tenzij je kleinere hangers maakt en je uit één kerstkaart meerdere vormen kunt halen).
 
 
 
Dan nog even de gaatjes perforeren...
 
 
 
Zodat je daar de touwtjes door kan halen. En dan kun je deze simpele maar toch leuke kerstboom versiersels ook al ophangen! Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten