maandag 8 mei 2017

DIY COZY GARDEN | Takkenwal bouwen


Het is inmiddels alweer een aantal jaartjes geleden dat Frank deze takkenwalletjes in onze tuin maakte. Zes jaar om precies te zijn! Toen we nog niet zo lang in dit huis woonden en toen we een hele lange hoge (ik overdrijf niet!) heg naast ons huis tot op de grond toe afsnoeiden. Nou ja, afzaagden, haha. De wortels en de stronkjes lieten we zitten en ongeveer een jaar later stond er op dezelfde plek een, dit keer, hele mooie frisse heg:).

Je kunt je misschien vast voorstellen hoe gigantisch veel takken daar toen vanaf kwamen! Enorm veel. En met de beste en mooiste takken besloten we daarom iets leuks te bouwen. Een takkenwal! (Eigenlijk twee kleine takkenwalletjes). In de vorm van een knus zithoekje. Leuk voor de beestjes in onze tuin, want die houden daar immers erg van. En ook heel leuk voor ons natuurlijk, voor een hoop relaxte zitmomentjes;).

Knutsel ingrediënten:
- Takken, superveel takken
- Zaag/bijl
- Grondboor
- En een perfect plekje in je tuin
 
 
De basis (het geraamte) maak je door takken (de allerdikste takken) rechtovereind in de grond te plaatsen. Een grondboor is hierbij erg handig! Om de hoeveel centimeter je een tak plaatst is afhankelijk van de lengte van de takken die je gaat gebruiken. Plaats altijd twee takken tegenover elkaar, met een kleine ruimte daartussen.
 
 
Want daartussen komen de takken te liggen! De verticale takken zorgen ervoor dat de horizontale takken niet wegrollen en goed op hun plaats blijven zitten:).
 
 
En dan is het eigenlijk slechts een kwestie van stapelen! De takken stapel je één voor één op mekaar. Dan hier eens eentje en dan daar eens eentje, zodat het uiteindelijk een stevige constructie wordt die je niet zomaar in beweging krijgt. Oja, met een paar nóg dikkere takken maakten wij ook nog een soort ingangetje, wat ons zithoekje echt helemaal afmaakte!
 
 
En inmiddels genieten we hier alweer heel wat winters...
 
 
En zomers van! En nog steeds zijn we blij met ons gezellige takkenwal zithoekje waar ik heel regelmatig, met een lekker kopje thee in m'n hand, heerlijk van de zon zit te genieten:)!

2 opmerkingen:

 1. Leuk ideetje! Wij hebben ook zo'n takkenwal gebouwd jaren geleden, en idd, de beestjes houden ervan :-) Jammer genoeg staat de onze op instorten, denk dat we opnieuw moeten beginnen. Maar nu krijg ik wel zin om ook meer een zithoekje te maken zoals bij jou.
  Fijn week nog, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig dat jullie ook zo'n takkenwal hebben:)! Jammer dat die z'n beste tijd heeft gehad maar een nieuwe maken is idd ook heel erg leuk! Die takkenwalletjes van ons blijven trouwens ook langer goed door al het klimop dat er door de jaren heen doorheen is gaan groeien, misschien is dat nog een leuke tip? Een paar klimopjes er tegenaan? Jij ook nog een fijne week!

   Verwijderen